Almás.hu - Merülj el az Apple világában!

Merülj el az Apple világában!

Eladó domain nevek és eladó weboldalak

Karitatív célra elárverezték Ferenc pápa régi iPadjét

Egy szegény gyerekeket oktató uruguayi iskola javára elárverezték kedden Ferenc pápa egykori iPadjét, amelyet az egyházfő tavaly elajándékozott egy uruguayi plébánosnak.

A montevideói Castells aukciósház árverésén 30 500 dollárért (8,5 millió forint) talált gazdára az Apple-táblagép, amely amúgy körülbelül 600 dollárt érhet. Az aukciósház közleménye szerint a pápai iPadért egy telefonon licitáló, meg nem nevezett argentin üzletember kínálta a legjobb árat.

Uruguayi sajtóértesülések szerint Ferenc pápa másfél évig használta, majd tavaly egy Gonzalo Aemilius nevű uruguay papnak ajándékozta a készüléket. A plébános egy szegény gyermekek részére létesült, Uruguay északi részén, Paysandúban idén átadott iskolának adományozta a tabletet.

Az iskola úgy döntött, hogy az “Őszentsége Ferenc” feliratot viselő táblagépet elárverezi, és a bevételből bővítik a tantermeket, és tornatermet is építenek.

Az iskola vezetői szerint kudarcot vallottak azok a kísérletek, hogy a világhírű aukciósházak, a Sotheby’s vagy a Christie’s révén bocsássák áruba a táblagépet, ezért fordultak a helyi, montevideói árverésszervezőhöz.

Az iPad kikiáltási ára 20 ezer dollár volt, az iskola legalább 40 ezer dollárt várt érte, és eredetileg úgy volt, hogy ezen érték alatt nem is adják el.

A készülékhez mellékelték a Vatikánnak a pápa személyi titkára által aláírt igazolását arról, hogy a fehér-ezüst készüléket Ferenc pápa használta.

A 78 éves katolikus egyházfő Isten adományának nevezte az internetet, de elismerte, hogy személyes viszonya az új technológiákhoz “katasztrofális”.

Forrás: hirado.hu

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Copyright © 2011 - 2020. Almás.hu